Radcon

Ons werkveld.

Als u werkzaam bent binnen een sector waarbij stralingsgevaar een rol speelt, dan weet u als geen ander dat een veilige werkplek de hoogste prioriteit heeft. Risico’s kennen, beperken en waar mogelijk vermijden is van levensbelang. Radcon Stralingsbescherming is specialist op dit gebied. Wij begeleiden mensen binnen verschillende sectoren op weg naar veilig werken. Hoe? Door middel van praktische kennis, bewustwording en persoonlijk advies.

Radioactieve stoffen

Beheert of gebruikt u (ingekapselde) radioactieve stoffen? Dan moet u een administratiesysteem voeren en een vergunning aanvragen. De stralingsdeskundigen van Radcon helpen diverse organisaties met het uitvoeren van de Kernenergiewetvergunning en ondersteunen met trainingen. Ondersteuning van de toezichthoudend medewerker is bij gebruik van radioactieve stoffen extra belangrijk. Een veel gebruikte tool is het uitvoeren van inspecties en audits ter verbetering van de (interne) stralingsorganisatie.

Een overzicht van onze diensten binnen de veterinaire sector:
• Opzetten Kernenergiewetdossier
• Training en ondersteuning van TMS-ers en medewerkers
• Uitvoeren van jaarlijkse inspecties en audits

Veterinaire sector

Als eigenaar of medewerker van een dierenkliniek werkt u dagelijks met röntgenapparatuur. Om veilig te kunnen werken met deze apparatuur is een verantwoorde werkwijze een vereiste. Bent u op zoek naar ondersteuning op het gebied van stralingsbescherming? Dan kunt u terecht bij Radcon. Onze stralingsbeschermingsdeskundigen ondersteunen u onder andere met risicoanalyses, toetsing en vergunningen. Ook voor het volgen van diverse trainingen kunt u bij ons terecht.

Een overzicht van onze diensten binnen de veterinaire sector:

• Opstellen van risicoanalyses en uitvoeren van audits
• Begeleiding door niveau 3 stralingsdeskundige
• Aanvragen en verzorgen van vergunningen en registraties

On- en offshore sector

Bij het werken op een offshore locatie kunt u in aanraking komen met radioactieve stoffen zoals radium, lood en radon. Om veilig te kunnen werken en besmettingen te voorkomen moet u verschillende maatregelen treffen. Bent u op zoek naar ondersteuning op het gebied van stralingsbescherming? Radcon is gespecialiseerd in toezichthouden en begeleiding bij werkzaamheden binnen de offshore industrie. Onze stralingsdeskundigen verlenen supervisie bij het verrichten van onderhoudsstops, abandonments en diverse andere NORM/LSA gerelateerde werkzaamheden.

Een overzicht van onze diensten binnen de offshore industrie:

• Uitvoeren van audits
• Bieden van verplichte begeleiding niveau 3 stralingsdeskundige

Medische sector

Als eigenaar of medewerker van een zelfstandig behandelcentrum heeft u waarschijnlijk dagelijks met diagnostische beeldvorming te maken. Om veilig te kunnen werken met röntgenapparatuur is voldoende kennis en goede voorlichting een vereiste. Als SBD kennen wij de weg in de wet- en regelgeving en bieden wij u ondersteuning en begeleiding bij alle vraagstukken rondom het werken met röntgenapparatuur. Wij weten wat er speelt binnen het werkveld en vormen een verbindende factor tussen de beroepsgroep, de autoriteit en de ANVS. Ook voor begeleiding door een klinisch fysicus kunnen wij u helpen.

Een overzicht van onze diensten binnen de medische sector:

• Opstellen van risicoanalyses en verzorgen van vergunningen
• Jaarlijkse begeleiding en audits samen met klinisch fysicus
• Verzorgen van (bij)scholing voor medewerkers

Procesindustrie

De actuele wet- en regelgeving naleven, vergunningen bijhouden, collega’s ondersteunen; als Toezichthoudend Medewerker Stralingsbeschermeing binnen de procesindustrie kan er veel op u af komen. Radcon biedt ondersteuning bij deze vraagstukken. Onze ervaren deskundigen geven begeleiding op maat en praktisch advies waar u direct mee aan de slag kunt.

Een overzicht van onze diensten binnen de procesindustrie:

• Geven van voorlichting & instructie
• Aanvragen en verzorgen van vergunningen
• Verzorgen van (bij)scholing voor medewerkers

close menu search2 social-twitter social-linkedin mail instagram phone-call social-facebook