Radcon

On- en offshore radiation supervision.

On- en offshore werkzaamheden

Bij het werk op on- en offshore locaties is het mogelijk dat medewerkers in contact komen met NORM/LSA besmette installatiedelen. In vrijwel alle vergunningen van E&P organisaties is door de overheid verplicht gesteld begeleiding offshore niveau 3 stralingsdeskundige moet plaatsvinden.

Bij Radcon werken gecertificeerde stralingsdeskundige met veel ervaring in de offshore industrie voor zowel het begeleiden van onderhoudswerkzaamheden, ondersteuning tijdens drilling werkzaamheden als diverse andere NORM/LSA gerelateerde werkzaamheden. Daarnaast kunnen wij jaarlijkse keuringen uitvoeren voor aanwezige radioactieve bronnen voor bijvoorbeeld niveaumetingen.

NORM en LSA

NORM (Naturally Occurring radioactive material) en LSA (low-specific activity) zijn twee benamingen voor stoffen die meekomen uit de aarde tijdens het winnen van olie en gas. Deze stoffen zijn (licht) radioactief en hiervoor moet tijdens werkzaamheden aan installaties en equipment speciale maatregelen worden genomen. De te nemen maatregelen zijn afhankelijk van de hoeveelheid radioactiviteit. Er worden voornamelijk drie radioactieve stoffen aangetroffen: radon, radium en lood.

De stralingsdosis die opgelopen kan worden door het werken met deze stoffen is laag, zeker vergeleken met natuurlijke achtergrond straling aan land. De straling kan wel een gevaar vormen indien niet voldoende aandacht wordt besteed aan stralingshygiƫne. Dat wil zeggen dat ten alle tijde het nemen van maatregelen ter voorkoming van inwendige besmetting. De begeleidend stralingsdeskundige (offshore radiation supervisor) zorgt voor toezicht op het naleven van deze maatregelen en het voorkomen van besmetting tijdens en ook na het uitvoeren van de werkzaamheden. Hiervoor worden diverse toolboxmethodes gebruikt, onder andere die van HSELIFENL.

Training en cursussen

Wij hebben ook ervaring in het geven van voorlichting en opfriscursussen voor diverse olie- en gasmaatschappijen. Vraag vrijblijvend meer informatie aan via ons contactformulier.

close menu search2 social-twitter social-linkedin mail instagram phone-call social-facebook
close menu search2 social-twitter social-linkedin mail instagram phone-call social-facebook