Radcon

Stichting Koninklijke Defensiemusea.

Stichting Koninklijke Defensiemusea

De stichting Koninklijke Defensiemusea beheert in 4 musea een grote collectie op het gebied van  marine, mariniers, land- en luchtmacht en politie en de marechaussee. Er is een inventarisatie van de gehele collectie gemaakt en alle items zijn gecontroleerd en geregistreerd.

De Koninklijke Stichting Defensiemusea heeft op dit moment de grootste Kernenergiewet vergunning voor het beheren en tentoonstellen van objecten met radioactieve stoffen. In Nederland leven we inmiddels al meer dan zeventig jaar in vrijheid. De krijgsmacht en onze militaire geschiedenis zijn daardoor voor veel Nederlanders steeds meer op afstand komen te staan. Toch hebben conflicten in de wereld om ons heen grote invloed op onze samenleving, nu en al eeuwenlang.

Nederland is in belangrijke mate gevormd door zijn militaire geschiedenis. De internationale missies, de Koude Oorlog, de Tweede Wereldoorlog, de Napoleontische tijd, het Rampjaar, de Tachtigjarige oorlog en vele andere periodes van strijd of dreiging hebben grote invloed gehad op ons staatsbestel, onze grenzen, ons landschap, onze cultuur, ons DNA. Belangrijk dat dit te zien blijft in deze musea!

Radcon levert een stralingsbeschermingsdeskundige niveau 3 om de musea te ondersteunen in het nemen van veegtesten, geven van voorlichting en instructie en het beheer van het Kernenergiewet-dossier.

Heeft u ook een stralingsbeschermingsdeskundige nodig voor advies en ondersteuning? Radcon helpt u graag! Neem contact op voor meer informatie.

close menu search2 social-twitter social-linkedin mail instagram phone-call social-facebook